Pemasaran Facebook Tanpa Kos!
Selamat Datang, Tetamu!! Login

Sekarang ini, dibongkarkan kepada anda..

Nak Tahu Bagaimana Menjual Dengan Mudah di Facebook Bagi Tahun 2017 Dan Paling Best Anda Tidak Perlu Belanja Satu Sen Pun Dalam Pengiklanan (FB Ads)!


..Walaupun sebelum ini, sudah pelbagai panduan Facebook Marketing telah anda beli!

Jika anda masih menggunakan Facebook untuk mempromosikan produk atau servis yang anda jual.. Ebook ini penting untuk anda baca sekarang juga!


Siapa kata menjual di Facebook itu mudah..

Berapa ramai pada hari ini yang membuat bisnes di Facebook? Daripada jumlah ini, berapa ramai pula yang berjaya membuat jualan, serta bertahan dengan bisnes yang mereka bina?

Pernahkah anda dapati kawan atau pesaing anda mendapat banyak jualan dalam Facebook? Dan hasil jualan tersebut selalu mereka postkan di Wallpost Facebook mereka. Sehinggalah satu hari, anda sudah tidak tahan dan bertanya kepada dia, berapa bajet mereka belanja dalam FB Ads sehari. Dan jawapan yang paling mengejutkan adalah:

"Saya tak pernah buat iklan FB Ads, saya cuma guna Facebook macam biasa sahaja..!"

Teruja bukan? Sama seperti saya apabila mendapati beberapa friend saya juga mengamalkan prinsip yang sama dalam menjual. Iaitu hasil jualan mereka datangnya cuma dari menggunakan Facebook tanpa iklan. Dengan beberapa post sahaja, sudah boleh collect puluhan sales. Okay, saya pun cuba cara yang sama tetapi satu sale pun tak melekat. Jadi apa sebenarnya masalah saya? Adakah ia disebabkan faktor produk? Harga? Jantina? Lokasi?.....!

Okay! Stop! Sebelum saya bongkar masalah saya tu, kita bincang dahulu 5 Kesalahan yang orang selalu buat apabila menjual di Facebook

Ramai orang buat bisnes di Facebook kerana terikut-ikut orang. Tengok orang jual tudung, kita pun mahu jual tudung.. Tengok orang jual kereta, kita pun mahu menjual kereta. Ini menyebabkan ramai orang menjual di Facebook tanpa ilmu.

Antara kesalahan yang sering peniaga lakukan semasa menjual di Facebook adalah:

  1. Terlalu menjual – status yang dimuat naik terlalu menjual (hard selling). Orang masuk ke dalam Facebook untuk bersosial, bukan membeli-belah.
  2. Gambar tidak menarik – sudah la ambil gambar dari Internet (Google), lepas tu, post di Facebook, gambar jadi pecah-pecah. Sebab, saiz semasa download tidak sama dengan saiz semasa upload ke Facebook.
  3. Jual kepada orang yang salah – kesalahan terbesar semasa menjual di Facebook. Untuk menjual di Facebook, kita perlu jual kepada orang yang betul. Bukan add rakan-rakan dari sekolah rendah, menengah sehingga ke tempat kerja.
  4. Friendlist terlalu sedikit – jika anda mahu menjual secara online (contohnya Facebook), anda perlu anda sekurang-kurang 1,000-2,000 orang friend sebelum menjual. Kalau tidak, buang masa sahaja menjual di Facebook.
  5. Orang tidak kenal – siapa nak beli dengan orang yang tidak dikenali bukan? Tengok nama, sudah sedap. Tengok profile picture, gambar kucing. Gambar kucing?! Siapa nak beli dengan kucing. Pembeli lebih selesa membeli dengan orang yang betul, bukan kucing.


Chup! Adakah itu sahaja masalahnya? Sebenarnya masalah yang sebenar adalah BRANDING atau penjenamaan!

Apa itu branding sebenarnya? Dan, bagaimana ia begitu penting sekali?

Contohnya, jika anda beli susu tepung di pasaraya besar. Mungkin dalam rak yang sama, ada jenama A dan jenama B. Masing-masing mempunyai isi kandungan, formula dan khasiat yang lebih kurang sama. Walaupun harga jenama B lebih murah tetapi anda juga akan memilih jenama A yang lebih mahal. KENAPA? Ia disebabkan anda telah kenal brand jenama A dan anda yakin terhadap jenama tersebut.

Samalah seperti kita menjual di internet atau Facebook. Kita perlu bijak men'jenama'kan diri kita sendiri. Contohnya, jika anda seorang penjual tudung. Anda tidak semesti seorang perempuan. Tetapi anda perlu memberitahu rakan-rakan FB anda, bahawa anda seorang pengusaha tudung yang professional. Buktikan kepada prospek, yang anda mempunyai banyak pengetahuan dalam pelbagai jenis tudung, trend terkini, fesyen dan sebagainya. Bukan setakar upload gambar-gambar tudung sahaja. 

Jika anda bijak menjenamakan diri di mata rakan-rakan FB anda, lama-kelamaan satu keyakinan dan kepercayaan telah dibina. Pada waktu itu, dan anda lebih mudah untuk anda menjual walaupun harga anda lebih tinggi dari harga pesaing yang lain. Faham?

Tetapi nak bina branding bukan semudah anda sangkakan jika anda tidak tahu tekniknya.....


Siapa saya? Dan bagaimana saya boleh membantu anda menjual dengan mudah di Facebook

Hai. Nama saya Boon Lee.

Seorang Internet Marketer yang telah serius berkecimpung dalam bidang bisnes internet selama hampir 10 tahun. Fokus utama saya adalah pada produk digital dan servis. Melalui teknik pemasaran yang saya amalkan hingga sekarang, saya telah menjana pendapatan ribuan, malahan puluh ribu ringgit hasil daripada bisnes produk digital dan servis yang saya jalankan. Yang paling bestnya, saya menjalankan bisnes online ini secara solo di rumah dan ditemani anak saya yang baru berumur 1 1/2 tahun.

Antara medium yang saya gunakan untuk menjual produk digital adalah pemasaran emel dan FB Ads. Tetapi, dalam pemasaran servis, saya lebih fokus kepada senarai friend list saya yang berada di dalam Facebook profile saya. Mereka adalah daripada orang yang telah mengenali diri saya kenali saya melalui Facebook. Oleh itu, mereka tahu saya boleh membantu mereka dan menyediakan servis yang mereka mahu. Saya bukan sahaja telah berjimat sehingga ribuan ringgit dalam pemasaran servis saya. Malah, melalui jaringan hubungan ini, saya selalu mendapat job berulang dari pelanggan yang sama. Wow!

Bagaimana saya boleh menjual dengan mudah di Facebook?

Sebenarnya TIDAK mudah sepert yang anda sangkakan. Saya telah menghabiskan tempoh yang lama untuk menguasai ilmu ini. Saya rasa ramai usahawan internet juga mengamalkan ilmu yang sama seperti saya. TETAPI bukan semua orang bijak menggunakan cabang ini untuk meningkatkan sale mereka. Kemungkinan mereka hanya mementingkan pemasaran produk daripada memasarkan jenama diri sendiri. 

Orang kata, setiap perkara yang kita buat, perlu ada ilmu. Jadi, cara terbaik untuk menjual dengan mudah di Facebook adalah dengan belajar formula yang betul dengan orang yang betul.

Saya tidak kata saya pandai di dalam ilmu menjual di Facebook. Ramai lagi sifu, mentor mahupun trainer yang boleh membantu anda menjual di Facebook. Tetapi, dengan pengalaman saya selama 7 tahun menjual di Facebook, ia telah membantu saya menjana 4-5 angka sebulan dengan konsisten.

Jadi, saya mahu kongsikan kepada anda ilmu yang betul dan berkesan untuk membolehkan anda menjual dengan mudah di Facebook (tidak kira barang fizikal, produk digital mahupun servis..)

Potensi income jika anda belajar ilmu yang betul

Kenapa saya kata anda boleh mendapat hasil yang lumayan jika belajar ilmu menjual di Facebook dengan betul?

Kerana, berapa ramai orang yang masih lagi mencari-cari formula, ‘rahsia’, teknik dan strategi untuk membantu mereka membuat jualan di Facebook. Terima kasih saya ucapkan kepada anda kerana sudah berada ditempat yang betul untuk anda belajar ilmu menjual di Facebook dengan mudah.

Dengan strategi dan teknik yang betul, anda boleh menjana jualan berkali-kali ganda daripada sebelum ini (jika sebelum ni banyak kali mencuba atau langgar tembok sahaja).

Saya sudi bantu anda jika anda sudi membantu diri sendiri!

Saya boleh bantu anda untuk tunjukkan cara menjual dengan mudah di Facebook. Tetapi, sebelum itu, anda kena tolong diri sendiri dahulu..

Iaitu, dengan cara anda belajar untuk menjual di Facebook. Jika anda setuju untuk belajar, barulah saya sudi membantu anda membuat jualan dengan mudah di Facebook.


Oleh itu, memperkenalkan..

NiagaFB - Rahsia Pemasaran Facebook (Edisi 2017)


Bagaimana menjual dengan mudah di Facebook tanpa pengiklanan (Fb Ads)! 

Di dalam ebook ini, anda akan belajar:

Untuk pakej NiagaFB ini, saya sudah sediakan 3 ebook yang dapat membantu anda menjual dengan mudah di Facebook. Tanpa perlu teknikal yang susah-susah seperti Facebook Ads, anda masih boleh membuat lebih banyak jualan melalui Facebook profile sahaja. Kalau tak percaya, jom saya tunjukkan ilmu yang akan anda belajar untuk implikasi ke dalam bisnes Facebook anda:


Ebook #1
– Rahsia Pemasaran Facebook - Branding & Marketing Tanpa Kos

Seperti yang saya terangkan. Tanpa pengiklanan, anda masih boleh meningkatkan sales walaupun dengan hanya menggunakan Facebook profile anda sahaja. Dalam ebook ini, saya akan terangkan prinsip serta cara menaikkan penjenamaan (branding) anda. Selepas itu, kita akan bincang pula bagaimana anda boleh menjalankan marketing dengan lebih berkesan.

Di dalam ebook ini, anda akan pelajari:

  • Bagaimana buat orang teruja untuk kenal dengan anda!
  • 5 perkara yang anda WAJID buat sebelum mula penjenamaan di facebook
  • Bagaimana mahu menaikkan engagement di status Facebook anda


Ebook #2 - Rahsia Mencari & Add Friend Yang Targeted Di Akaun FB Anda

Friend dalam akaun Facebook merupakan prospek anda. Oleh itu, anda perlu memastikan mereka adalah prospek yang anda cari. Dalam ebook ini saya akan terang step-by-step mencari friend yang targeted dan add mereka dalam akaun Facebook anda.

Di dalam ebook ini, anda akan pelajari:

  • Bagaimana cari friend yang targeted melalui fungsi search
  • Mencari prospek berdasarkan lokasi, minat, pekerjaan dan lain-lain
  • Tip add mereka dalam list tertentu (sesuai untuk mereka yang menjual pelbagai jenis barang berlainan)


Ebook #3 – 9 Teknik Guna Facebook Secara PRO

Semua orang adalah pengguna facebook tetapi bukan semua orang adalah pengguna yang 'profesional'. Jika anda ingin berniaga dalam facebook, anda perlu menjadi seorang pengguna facebook yang 'Pro' agak anda dapat bersaing dengan orang lain.

Di dalam ebook ini, anda akan pelajari:

  • Elak PM daripada 'seen' oleh prospek
  • Mencari prospek yang sedang 'sekodeng' anda
  • Upload gambar dan video ber'HD'
  • Download video cara mudah
  • Cari dan Upload gambar animasi GIF
  • Convert Facebook profile menjadi Facebook page
  • Formula menggabungkan (merge) 2 Facebook pages menjadi satu
  • dan banyak lagi...


3 Kelebihan – Apabila anda dapatkan ebook dalam pakej NiagaFB – Rahsia Pemasaran Facebook (Edisi 2017) ini.. 

Berikan saya tempoh selama 60 saat kepada anda untuk terangkan 3 kelebihan memiliki ebook ini:

1. Cara terpantas untuk jadi lain daripada yang lain (unik)

Saya bantu anda untuk meningkatkan kredibiliti dan personal branding di Facebook. Dengan cara ini, anda akan dilihat sebagai orang yang unik dan mudah untuk didekati. Jangan abaikan bahagian ini. Kerana, pelanggan membeli selepas mereka percaya dengan anda.

2. Status Facebook yang dapat meningkatkan engagement

Gunakan sekurang-kurangnya 6-9 jenis posting yang berbeza dan dapat meningkatkan engagement (Like, Share, Comment) dari masa ke semasa. Engagement ini penting! Kerana, pihak Facebook akan menilai adakah posting itu sangat-sangat bernilai di mata pengguna Facebook yang lain ataupun sekadar sampah.

Jika mahu pelanggan kita melihat posting status kita setiap hari, naikkan engagement di Facebook!

3. Trick yang membantu meningkatkan jualan anda

Percaya atau tidak, Kesemua fungsi Facebook yang saya kongsikan itu sangat membantu dalam menambah prospek yang berkualiti. Kualiti di sini bermaksud bakal pelanggan yang sanggup membeli produk anda dalam niche pasaran yang anda jual. Jangan add sebarangan orang. Mereka tidak akan membeli. Sebaliknya, add mereka yang betul-betul mahu membeli produk/servis anda sahaja.


AMARAN: Bukan semua orang sesuai memiliki ebook ini!

Saya tahu, anda sudah tidak sabar untuk membeli ebook ini. Tetapi, bukan semua orang sesuai untuk membeli ebook ini. Jika anda seorang:

  • Newbie dan mahu memulakan bisnes di Facebook
  • Tidak mempunyai modal yang tinggi untuk memulakan bisnes offline/konvensional
  • Sering melakukan kesilapan demi kesilapan semasa menjual di Facebook
  • Mahu belajar cara menjual di Facebook dengan orang yang betul dan berpengalaman

Anda digalakkan untuk membeli ebook ini. Kerana, saya yakin anda boleh membuat dan menjana pendapatan berlipat kali ganda selepas mempelajari ilmu di dalam ebook NiagaFB ini.

Manakala, ebook ini tidak sesuai untuk mereka:

  • Yang mahu dapat result dengan cepat.
  • Orang yang sudah biasa menjana pendapatan 4-5 angka sebulan.
  • Sering tidak fokus dan selalu membeli panduan marketing online yang lain tetapi tidak membuat tindakan.

Saya nasihatkan kepada anda supaya tidak membeli ebook terbaru saya ini. Saya tidak mahu menanggung kerugian yang bakal anda terima jika anda tidak berjaya atau tidak mendapat hasil seperti mana yang anda harapkan.


BONUS – Untuk anda yang membeli pada hari ini!

Jadi, saya mahu tanya kepada anda.. Adakah anda berminat dengan ebook pakej NiagaFB – Rahsia Pemasaran Facebook (Edisi 2017) ini?  saya ni? Jom lihat bonus yang saya mahu berikan kepada anda:

'Anda boleh jadi famous' dalam bila-bila masa sahaja jika anda bijak menggunakan fungsi Facebook Live hari ini! Fungsi ini sangat sesuai meningkat jenama anda serta melonjakkan sale. Dalam ebook bonus ini, saya akan kongsikan tip-tip sebelum dan selepas anda menganjurkan FB Live. Jangan segan buat live, sebab penonton lebih suka tengok live yang dibuat secara spontan dan santai!

Di dalam ebook ini, anda akan pelajari:

  • Kepentingan live broadcast
  • Persediaan sebelum dan selepas broadcast
  • Bagaimana broadcast melalui peranti (telefon smart)
  • 15 tip broadcast


Jadi! Berapa harga untuk mendapatkan kesemua ebook ini?

Jika anda tanya kepada saya, berapa harga untuk sebuah pakej NiagaFB – Rahsia Pemasaran Facebook (Edisi 2017) ini, saya akan katakan ia bernilai lebih RM97. Tetapi, untuk hari ini saya berikan harga yang cukup istimewa hinggakan anda tidak sabar untuk membeli ebook saya ini.

Harga promosi untuk hari ini adalah..

HANYA RM30 SAHAJA! 

+PLUS, anda akan dapat ebook percuma seperti yang saya sebutkan di atas!


Jangan bertangguh lagi!

Dapatkan ebook-ebook saya ini dengan segera. Kemudian, hadam dan terus buat. Jangan tunggu lama-lama. Saya takut anda tidak akan melakukan sebarang tindakan susulan. Apa yang saya kongsikan di dalam ebook ini adalah panduan yang membolehkan anda terus melakukannya. Saya tidak banyak bercerita panjang ataupun meleret-leret. Jadi, anda mempunyai banyak masa untuk terus praktis ilmu selepas membaca ebook saya ini.

Jangan tunggu lagi, TEMPAH SEKARANG!

Untuk menempah, anda boleh menekan LINK di bawah ini:


Menjual di Facebook menjadi lebih mudah apabila anda mula mempraktiskan ilmu yang saya kongsikan di dalam ebook ini.. 

Ikhlas,

Boon Lee

Penulis Ebook NiagaFB

PS: Ebook NiagaFB – Rahsia Pemasaran Facebook (Edisi 2017) membantu anda menjual dengan mudah di Facebook dengan menggunakan strategi personal branding dan beberapa trick untuk menjual di Facebook.

PSS: Buat masa sekarang, harga ebook ini hanya bernilai RM30. Kemungkinan, pada masa akan datang saya akan menaikkan harga sedikit demi sedikit apabila permintaan terhadap ebook ini semakin tinggi. Jadi, sebelum saya mengubah fikiran untuk menukar harga ebook ini.. TEMPAH SEKARANG!!

Bagaimana menjual dengan mudah di Facebook tanpa pengiklanan (Fb Ads)! 

Ahli login

Dapatkan Sekarang!

Daftar Sekarang!

Pengumuman:

Surat Berita: